Дизайн квартир в стилі хай-тек

Дизайн квартир в стилі хай-тек

Знаєте анекдот?

Очікуваний ремонт в стилі «хай тек» повільно перейшов в стиль «хай так»…

Що саме цікаве, почитав відгуки до різноманітних постів в стилі цього анекдоту, більшість людей, що почали ремонт у цьому стилі саме так його і закінчили. В цьому пості ми хочемо розповісти, що ж таке насправді цей стиль.

Становлення стилю хай тек проходило в 60х – 70х роках під впливом науково – фантастичних ідей того часу і стилю по парт. Першочергово хай тек позиціонували як напрямок в архітектурі і розвивали його в основному англійські архітектори.

Основними рисами цього стилю в дизайні інтер’єру являються прямі чіткі лінії та прагнення до геометричності, використання сучасних матеріалів (скло, пластик, метал), срібний металевий колір, відстороненість та холодність, що досягаються за допомогою мінімалістичністю та мінімумом деталей. За рахунок значного використання скла та металу, а також стилізованих під метал матеріалів, будинки в стилі хай тек не можуть похизуватися затишком та теплом. Такі інтер’єри скоріш можна назвати робочими або виставковими, ніж житловими, хоча є певне коло людей, що надають перевагу саме цьому стилю в інтер’єрі. Ці інтер’єри привертають увагу саме своєю «холодністю» і як би піднесеністю над оточуючим світом.

Особливості:

– Використання «промислових» матеріалів в оздоблені: наливна підлога, бетонні стіни;

– Предмети мистецтва: інтер’єр в стилі хай тек наповнений різноманітними абстрактними картинами, статуетками, постерами, але вони гармонійно вписані в загальний простір і не перенавантажують його, а скоріше становляться його невід’ємною частиною;

– Холодні тони в оздобленні;

– Меблі правильних геометричних форм, їх не має бути багато, але вона має зберігати свою функціональність;

– Моделююче освітлення;

– Відсутність дерев’яних дверей, замість них або пройоми в стінах, або армовані скляні розсувні конструкції.

Перед тим як створювати інтер’єр в стилі хай тек, варто реально оцінити наскільки Вам буде комфортно жити в такому інтер’єрі, для того щоб у кінцевому результаті не отримати інтер’єр в стилі «хай так» (:

Поділитися "Дизайн квартир в стилі хай-тек" через:

 

Коментарів немає.

Залиште відгук

Ви повинні увійти щоб коментувати.