В яку пору року купувати квартиру?

В яку пору року купувати квартиру?

Коли заводиться розмова покупки або продажуквартири, неодноразовоспливає тема «сезонності». Аналізуючи підйом або спад у сфері торгівлі нерухомостю, найчастіше причиною називають саме сезонні фактори.

Тому провівши аналіз ринку нерухомості у Івано-Франківську, спеціалісти нашої компанії дійшли висновку, щодо доцільності купівлі нерухомості відповідно до певної пори року. Існує думка, що незалежно від того, який час року, приваблива пропозиція продати або купити квартиру в будь-який момент знайде свого покупця. Однак, саме на травневі та січневі свята, за статистикою, продажу стає набагато менше. А найкраща можливість для того, щоб купити квартиру, надається з кінця квітня до початку листопада.

В даний час фактор сезонності навряд чи можна назвати основним на існуючому ринку нерухомості. Обсяг попиту більше залежить від політичної стабільності, макроекономічних показників і, що трапляється останнім часом, від погодних умов. Крім того, на рух ринку нерухомості можуть впливати такі показники, як ціни на енергоносії або зміна курсу валют, а також можливі зміни в земельному, житловому або податковому законодавствах.

На кількість угод, укладених з нерухомості, впливають об’єктивні і суб’єктивні причини. До об’єктивних факторів можна віднести співвідношення між доходами та рівнем цін за квадратний метр, а ще – можливість отримання кредиту по іпотеці. До суб’єктивних причин слід віднести такі: планування в квартирі, район міста, в якому знаходиться будинок, ремонт у квартирі, зовнішній вигляд будинку, загальний стан комунікацій та розвиток інфраструктури. Якщо ж говорити про такий фактор, як сезонність – то перед святами (середина грудня або друга половина квітня) продавці поспішають продати нерухомість і, маючи бажання купити квартиру, є велика ймовірність, що вони підуть на поступки.

Заміське житло є сенс купувати саме навесні. У цей час найкраще можна оцінити існуючий стан будинку разом із земельною ділянкою, звільненими від снігу, помітити місця, де може скупчуватися тала вода. А міську квартиру ріелтори рекомендують купувати взимку або навесні. У цей час багато забудівниківпроводять різноманітні акції, приурочені до новорічних, різдвяних чи великодніх свят.

Покупці, які вміють рахувати свої гроші, орієнтуються на чинник «сезонності». При цьому такі клієнти залишають заявку, оглядають житло з тим, щоб купити квартиру, і відкладають покупку в очікуванні суттєвих знижок.

Отже, якщо говорити про час, коли саме варто інвестувати в нерухомість, то в даному випадку можна керуватися одним із головних правил – купуємо на спаді, продаємо на підвищенні.

Поділитися "В яку пору року купувати квартиру?" через:

 

Коментарів немає.

Залиште відгук

Ви повинні увійти щоб коментувати.