Дизайнери: хороша кухня має мати барну стойку

Дизайнери: хороша кухня має мати барну стойку

Кухня незалежно від розміру є центром квартири. Маленька чи простора, кухня має бути комфортною, зручною і функціональною. Про останні тенденції в оформленні кухонного інтер’єру розповів вінничанин, дизайнер Олексій Юр’єв

Дизайнер інтер’єрів Олексій Юр’єв упевнений, що продуманий індивідуальний дизайн дуже практичний. Він дозволяє максимально використовувати кожен сантиметр простору скрізь: у кухні розміром 8-12 квадратних метрів, кухні у «хрущовці» чи кухонному кутку в квартирі-студії. Найбільше цінується інтер’єр, який відповідає смаку господині, її потребам і звичкам. Тому все частіше на кухню замовляють індивідуальний дизайн меблів.

Досконала ергономіка і «розумна» фурнітура

Ідеальна кухня – зручна. Фурнітура в ній повинна бути зручною і функціональною.

- Замість збірних фасадів, навісних і підлогових шаф зраз популярні висувні ящики, розсувні дверцята-купе, – каже вінничанин Олексій Юр’єв. – Відкидні, складні і підйомні дверцята і виїзні системи зберігання роблять кухню більш місткою і стильною.

Щоб кухня мала гармонійний вигляд, фахівці все частіше пропонують активно використовувати нижні шафи, візуально полегшуючи верхню частину кухні.

- Актуальні скляні фасади. Навісні шафи частково замінюють відкритими полицями, – каже дизайнер. – За принципом «менше, та краще» виготовляють і навісні шафи, наприклад, кутові шафи, які ефективно використовують простір.

Розкішний вигляд за розумною ціною

У дизайні все частіше використовують матеріали, які мають дорогий вигляд, але доступні за ціною. З матеріалів найпопулярніший – волокнисто-дерев’яна плита (МДФ).

- Плиту можна прикрасити деревом, але найчастіше використовують дешевші пластики і лакові покриття, – каже Олексій Юр’єв. – Можна підібрати будь-який колір, фактуру – ідеально гладку поверхню або розкішну фактуру.

Іноді завдяки стильному і незвичному дизайну побутова техніка стає окрасою інтер’єру. Наприклад, холодильники з дзеркальним корпусом, зовнішнім підсвічуванням, художнім розписом, або витяжка у формі кришталевої кулі.

- Зараз з’явився новий спосіб прикрасити меблі на кухні – фотодрук на фасадах, – каже експерт. – При бажанні можна прикрасити гарнітур великою фотографією на весь фасад або декорувати дверцята шаф фрагментами з невеликими сюжетами. До речі, цей тренд цілком перегукується зі ще однією тенденцією в дизайні інтер’єру – поверненням моди на фотошпалери.

Барна стійка – ідеальний варіант для маленьких кухонь

Коли на кухні тісно і ніде повернутися, питання з облаштуванням барної стійки напрошується само собою. Отже, на думку дизайнерів, вписати барну стійку в інтер’єр дуже маленької кухні цілком реально.

- Це стосується міні-стійки, яку іноді називають стійкою для коктейлів, – каже Олексій Юр’єв. – Інша просто не поміститься. Але міні-стійка на маленькій кухні цілком замінить обідній стіл. Це не дуже зручно для сім’ї, в якій є маленькі діти, але тут теж можна влаштувати додаткову відсувну панель.

Барна стійка для маленької кухні – це, як правило, стільниця з опорою, без нижніх і верхніх шаф для зберігання посуду. Чудовий вигляд має барна стійка зі стільницею з ударостійкого скла. Вона здається невагомою і полегшує простір. Хоча матеріал особливого значення не має.

- Висота класичної барної стійки – 110-120 см, тому для неї потрібні високі стільці або табурети, їх зручно засовувати під барну стійку, це зекономить простір, – каже експерт. – Різноманітність таких стільців прикрасить кухню.

Поділитися "Дизайнери: хороша кухня має мати барну стойку" через:

 

Коментарів немає.

Залиште відгук

Ви повинні увійти щоб коментувати.