Мінімалізм в оформленні квартири

Мінімалізм в оформленні квартири

Витоки мінімалізму лежать в конструктивізмі і функціоналізму. Стиль набув широкого поширення в архітектурі, живописі, скульптурі, музиці, електронній техніці і дизайні в цілому. Виникнувши на базі стилю Хай-тек як його різновид більш пристосована для повсякденного життя та ділової обстановки офісу. Стиль мінімалізм є одним із самих популярних стилів сучасних інтер’єрів. Основний акцент робиться на матеріал, фактуру і форму предметів інтер’єру. Матеріали, які застосовуються при створенні таких інтер’єрів – це сталь, скло, різні пластики, кераміка, штучний і натуральний камінь, поліроване і фактурне дерево. У стилі відсутні відкрито розташовані труби і арматура. Предмети інтер’єру мають прості форми, без орнаментів і усіляких прикрас, вони мають ретельно вивірені колір, пропорції і форми самих предметів інтер’єру. Коли предметів мало – кожен з них повинен бути досконалим, як і композиційне рішення інтер’єру. У колірному оформленні зазвичай використовуються один-два кольори, основною з яких білий, він найбільш підкреслює лінії предметів. Найважливішим при створенні таких інтер’єрів є грамотно спланований простір, в якому багато розсіяного, спокійного світла, коли здається, що світяться самі стіни і стеля, багато повітря. Щоб створювалося відчуття широти і простору, приміщення по можливості звільняється від внутрішніх перегородок. Великі вікна, насичуючи простір світлом, сполучають житло з навколишнім світом, роблячи його частиною інтер’єру.
Стиль відрізняється великою кількістю плоских фасадів. Ніяка фрезерування фасадів тут не припустима, тільки плоска поверхня. На більш дорогих меблів застосовується натуральне дерево або поліроване під глянсовим лаком, або з фактурною поверхнею. Також для меблів застосовують фасади з нержавіючої сталі. Часто на шафах і фасадах можна бачити бронзові і графітові дзеркала. Класичні, Амальгамний дзеркала, застосовують рідко. Форма лицьової фурнітури також заснована на простих геометричних фігурах. Стільниці для робочих поверхонь або з нержавійки, або з полірованого дерева, або оброблені пластиком.

М’які меблі в стилі мінімалізму має прості геометричні форми. Освітлення має на увазі наявність великих вікон для доступу денного світла. Портьєри тут не доречні, їх замінюють вертикальними і горизонтальними жалюзі.
Електричне підсвічування зазвичай у вигляді світильників з корпусами з полірованого метала, з плафонами простих геометричних форм. Часто застосовують світильники з екранами з чистої бавовни однотонної забарвлення. Також доречна прихована стельова підсвічування з неонових і галогенних ламп. Стіни для інтер’єру мають однотонне колірне рішення, не більше двох – трьох близьких по відтінкам кольорів на приміщення. Другий варіант колірного рішення – це два контрастні кольори. Дуже цікавими інтер’єри роблять вставки стінових панелей з натуральних або штучних матеріалів, таких як нержавіюча сталь, поліроване і фактурне дерево, штучний і натуральний камінь. У стилі предмети і простір втрачають форми, межі, створюється ілюзія нескінченного простору і невагомості. Зовнішність житла визначають великі світлі об’єми, не захаращені меблями. У меблях цього стилю властиві найсучасніші матеріали: сталь, матове скло, натуральне дерево, алюмінієві профілі.

Головні правила мінімалізму: простота оформлення, мінімальна кількість кольорів і відтінків. Підлоги зазвичай виконують у світлих тонах, від килимів або відмовляються взагалі, або використовують невеликі за розміром і однотонні килимки.

Поділитися "Мінімалізм в оформленні квартири" через:

 

Коментарів немає.

Залиште відгук

Ви повинні увійти щоб коментувати.